با سلام خدمت کاربران گرامی فروشگاه فایل فارسی درس، از این که با ما همراه هستید خیلی خوشحالیم. بحثی که امروز می خواهیم در مورد آن صحبت کنیم درباره متاورس چیست و کاربراهای آن است. در این پست می خواهیم در مورد این موضوع بحث کنیم و تمامی جوانب آن را مورد بررسی قرار دهیم. وقتی صحبت این فناوری می شود ناخداگاه سیستم های مجازی در ذهن ما نقش می بند. فراجهان که در انگلیسی به آن Metaverse می گویند از دو کلمه meta به معنی بی نهایت یا فرا و universe به معنی جهان تشکیل شده است به خاطر همین بهش فرا جهان نیز می گویند.
تعریف متاورس
Metaverse شبکه ای بی نهایت از جهان ها و شبیه سازی های سه بعدی است که هر لحظه در حال گسترش و به روز رسانی هست را شامل می شود. اگر بخواهیم به طور خلاصه در مورد فراجهان تعریف داشته باشیم می گوییم : زندگی در اینترنت به شیوه خاص. در Metaverse هویت افراد، اشیای قابل لمس و فیزیکی، تاریخ و سیستمهای پرداختی پیوستگی خودشان را حفظ و همزمان تعداد زیادی از افراد را به صورت مجازی در خود جای دهد.
اصطلاح متاورس
همانطور که گفتیم متاورس از دو واژه متا و یونیورس تشکیل شده است و به معنی فراجهان می باشد. اصطلاح متاورس در سال ۱۹۹۲ توسط آقای نیل استفنسون (Neal Stephenson) نویسنده رمانهای علمی تخیلی ابداع و در کتاب تصادف در برف (Snow Crash) به کار برده شد. در واقع Metaverse تصویری از یک دنیای مجازی است که در دنیای حقیقی وجود دارد. metaverse یک اپلیکیشن، پلتفرم یا گجت هوشمند نیست. متاورس مجموعهای از اپلیکیشن ها، فناوری ها و گجت های هوشمند است به عبارت ساده تر متاروس دنیایی است که شما در آن به صورت مجازی و سه بعدی در دنیای مجازی به بی نهایت میرسید، در این دنیای جدید از بعد زمان و مکان آزاد خواهید شد و میتوانید بدون توجه به قوانین دنیای واقعی، قوانین دنیای خودتان را بسازید.
متاورس چه مزیت هایی برای ما دارد؟
- محدودیتهای اینترنت فعلی
- تداوم و قابلیت تعامل پذیری
- تداوم هویت
حضور یکی از مزیت های خیلی مهم و کلیدی متاورس است. به این صورت که حسی که بهجای تماشای اماکن و افراد، شما را بهصورت فیزیکی با آنها درگیر میکند. برای درک بهتر این موضوع به این مثال توجه کنید: سرویس های مثل اسپشیال (Spatial) و فیسبوک هوریزن (Horizon facebook) سیستمی را به وجود آورده اند که در آن شما میتوانید با همکاران خود دور یک میز مجازی جمع شوید که تجربهی طبیعیتری نسبت به تماسهای ایجاد شده بر بستر تماس های تصویری گروهی خواهد داشت.
شرکت هایی که در توسعه متاورس نقش دارند
- فیس بوک
- مایکروسافت
- اپیکگیمز
- انویدیا
- اسپشیال
برای نمونه ما شرکت فیس بوک را مورد بررسی قرار می دهیم. مسلما شما هم وقتی میخواهید وارد شبکه اینستاگرام یا فیس بوک بشوید با علامت متا (علامت بی نهایت) روبرو می شوید. درسته؟ شرکت فیس بوک یکی از بزرگترین شرکت هایی است که در زمینه متاورس فعالیت خود را آغاز کرده. این شرکت بودجه ۵۰ میلیون دلاری خود را صرف پروژه متاورسی خود کنار گذاشته است. پروژه فیس بوک برای متاورس XR Programs and Research Fund نام دارد. همچنین شرکت فیس بوک اعلام کرده است تمامی خدمات خود را زیر سایه متا ارائه خواهد داد.
ارز های دیجیتال و متاورس
متاورس خود به ارزهای دیجیتال وابسته است. همانطور که گفتیم متاورس شبیه سازی از دنیای واقعی است برای همین متاورس مثل دنیای واقعی خودمان میخواهد امکان خرید و فروش و مبادله را برای کاربران خود فعال کند. این موضوع زمانی امکان پذیر است که ارزی برای مبادله مشخص شود که در اینجا پای ارزهای دیجیتال به میان می آید. فراجهان یا همان متاورس هم اموال و داراییهای خاص خود را دارند. در برخی بازیهای واقعیت مجازی VR مثل Decentraland شما در حال حاضر میتوانید آثار هنری را یا NFT معامله کنید. در متاورس نهایی هر کسی داراییهایی مثل زمین، ساختمان، چهره و حتی نام خاص خود را دارد که این داراییها براساس نظام مالی حاکم بر آن معامله میشود.
کاربرد های مهم متاورس
- ملاقاتهای مجازی و قرارهای کاری
- آموزش مجازی
- کسب درآمد از بازیکردن
- خرید آنلاین
- گردشگری و سفر
- کنسرت و جشنها
- مالکیت دیجیتال
- تفریح
- تعامل با رایانه
- اقتصاد
- عادتها و هنجارهای زندگی
متاورس می خواهد در آینده جانشین اینترنت کنونی شود و تمام محتوای آن را با محدودیت های هایی که قرار است بر روی آن قرار گیرد، به کاربران عرضه کند. اپلیکیشن های آنلاین فعلی به کاربران اجازه میدهد در همان محدوده ای که از قبل تعریف شده است آزادانه حرکت کنند، اما قابلیت تعاملپذیری بین اپلیکیشن ها را محدود میکنند.
برای دریافت پاورپوینت درباره متاورس کلیک کنید.
نوشتتون فوق العادس مرسی از تیم فارسی درس اطلاعاتتون کامله در مورد متاورس 👏😍
خیلی موضوع خوبیه. فقط کاش در آینده ای که اینترنت رو میخوان ببرن به سمت متاورس پولی نشه.